Verwondering in olieverf

Han Hagens (Arnhem, 1950).

Creativiteit zit Han al jong in de genen. Zijn vader (†1973) is nog vaak de inspiratiebron. Hij was het die de belangstelling aanwakkerde. De echte liefde van Han voor olieverf ontstond ruim 10 jaar geleden.

Han is autodidact en schildert vooral met zijn gevoel. Het accent ligt op de ogen. Deze worden bij aanvang al even aangelicht om binding met het schilderij te krijgen. Het werk is pas echt af, als de laatste streken aan de ogen gezet zijn. Het is de opening en afsluiting bij ieder portret. Alle portretten zijn gebaseerd op bestaand fotomateriaal. Maar zonder uitzondering met een geheel eigen signatuur.

Ervaren jaren en levenswijsheid maken dat je als toeschouwer onmiskenbaar geraakt wordt door de intensiteit van de voorgestelde karakters. Dit gevoel wordt versterkt door warm kleurgebruik, de keuze van de portretten, de losse, wat nonchalante stijl van werken.

Han kan zich verliezen in olieverf, iedere keer opnieuw. En verwonderen, mede dankzij de ogen van anderen die het werk zien en daarmee waarneembaar de verbinding aangaan.

Verwondering in olieverf,
ook in opdracht.